POESCHL TABAK е най-големият производител в света на енфие и водещ немски производител на високо качествени тютюневи продукти. Компанията е основана през 1902 г. от Alois Poeschl, базирана в Бавария и се управлява от четвърто поколение на фамилията.

Poeschl Tobacco Group е международна група с дъщерни фирми в 15 страни и оборот от 650 млн. евро. Poeschl залага на безкомпромисно качество на продуктите, харесвани от милиони лоялни потребители по цял свят.

Управляващ директор: инж. Патрик Енгелс
и инж. Катарина Пьошл

Централен офис и производствена база в Гайзенхаузен, Германия

Продуктова гама

PUEBLO е международна бързорастяща марка, лидер в сегмента additive-free – тютюн за цигари и цигари без добавки /консерванти, аромати, овлажнители/, 100% тютюн третиран само с вода. 

Това е модерен и растящ тренд в Германия, Италия, Испания както и в много други страни в Европа. PUEBLO е оригинален и натурален, също както и индианското племе Пуебло на което дължи името си. 

Pueblo Pink

RED BULL е интернационален бранд тютюн за цигари, добре познат, заради примиум качеството, дължащо се на внимателно подбрани, специално селектирани тютюни от типа Вирджиния, Бърлей, Кентъки и Ориентал.

TILBURY –  Тютюн за лула. Пушенето на лула е култура и стил, начин на живот. Ритуала за пушене на лула носи несравнимо удоволстие и преживяване на пушача. От избора на лула, до избора на тютюн всичко това отличава пушача на лула от традиционния пушач на цигари.

Тютюните за лула TILBURY са комбинация от премиум тъмни и светли тютюни, специална селекция, с характерен вкус и перфектна хармония от аромати.

THOMAS RADFORD SUNDAY’S FANTASY  – Тютюн за лула. Най-престижният и най-известният тютюн за лула на фирма Пьошл. Ръчно селектирани Вирджиния тютюни и най-високо качество двойно ферментирал тютюн Кавендиш, оформят тази специална комбинация от плодови аромати и плътен вкус.